Miért nem ajánljuk a Divi sablon használatát?

Olvasási idő: 3 perc

A Divi néhány társával együtt nagyon csábító, sőt még azt sem merem állítani hogy rossz megoldás lenne. Nagyon is jó megoldás akkor, ha egyedül kell összeraknod a weboldalad, különösebb fejlesztői tapasztalat nélkül.

Miért létezik a Divi?

Azért mert kevés a fejlesztő, illetve egy kezdő vállalkozáshoz költséges is az alkalmazásu(n)k bizonyos esetekben. Ezekre az esetekre kifejezetten jó megoldás egy ilyen sablon vásárlása. El tudsz vele indulni, és mikor már eleget termel a weboldalad el tudsz kezdeni komolyabb megoldásokban is gondolkodni.

Szóval a Divi sabblont ugródeszkának tekintjük!

Ha szakembert keresel a weboldalad elkészítéséhez, kattints ide. WordPress és Laravel alapú weboldalak fejlesztését is ránk bízhatod.

Miért nem jó mégsem a Divi?

AZ ITZen fennállása óta sokféle projekttel volt már dolgunk. Először magával a WordPress-sel sem szerettünk volna foglalkozni, de az igazság az hogy a megkereséseink nagyon nagy százaléka WordPress-en alapszik.

Esetenként belefutottunk persze néhány Divi-s projektbe is (illetve hazudnék ha azt mondanám, hogy most nincs a portfóliónkban Divi-re épülő projekt. Viszont ezt is örököltük).

Tipikus probléma a Divi-vel kapcsolatban az oldalbetöltési sebesség. Azt hiszem nem kell elmagyaráznom miért is gond ez.

Volt olyan projektünk, ahol az egyedi téma fejlesztését útközben megszakította a megbízó, mivel talált egy Divi-s megoldást. Rendben elszámoltunk és elváltak az útjaink. Eltelt 3 hónap és a projekt ismét nálunk landolt a feladat ekkor a Divi-vel épített megoldás alapvető hibáinak megoldása volt.

 

Ha tipikus Divis hibáról akarsz olvasni, találkozhattál már vele a Tudástárban.

Mit gondol más a Divi sablonról?

Nem vagyunk egyedül a véleményünkkel a Divi sablonnal kapcsolatban, a napokban az Instagram-on futottam bele a következő bejegyzésbe:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

⚠️ Ezért váltottam Divi-ről Elementorra! Ezelőtt évekig kizárólag a Divi nevű WordPress témát és annak vizuális szerkesztőjét használtam projektjeim kivitelezésére – imádtam vele dolgozni, a kisujjamban van a használata. Egyre komolyabb feladatokkal, problémákkal találtam szembe magam, viszont a Divi képtelen volt ezeket már alapértelmezett beállításaival csont nélkül megoldani. Van olyan funkció, amit több mint fél éve várok már, hogy megérkezzen a Divi-be, de nem kaptuk még meg – pedig hatalmas szükség lenne rá. Ilyen pl. azoknak a moduloknak a beépítése, amelyek lehetővé teszik az egyedi webshop termék oldalak elkészítését, vagy ilyen a fej,-és lábléc szerkesztő is. Plusz egyre több hibajelenség üti fel a fejét…és ez azért aggasztó tud lenni munka közben. Elkezdődött az új év, s valamit kezdenem kellett a helyzettel, ugyanis csalódott lettem a Divi-vel kapcsolatban, azt hiszem okkal. Az újonnan érkező funkciók közül szinte mindegyik teljesen haszontalan a jelenlegi munkafolyamataimat tekintve. Közben én folyamatosan láttam fejlődni az Elementor nevű szerkesztőt. Láttam, hogy minden funkciót megkapott már tavaly, amit én a Divi-től vártam volna. Idén pedig jött a Popup szerkesztő is, ami betette a kaput, annyit mondtam csak: Na jó, próbáljuk ki újra az Elementort (korábban már próbáltam, de hatalmas Divi fan voltam akkor). Kipróbáltam és WOW! 1-2 óra kattintgatás után át is álltam gond nélkül a használatára. Azon a héten már PRO licensz tulajdonos voltam, és azóta az összes új projektemet Elementor-ral készítem. Mindent megcsinál a kicsike könnyedén, amit mondok neki és imádom, újra boldog vagyok. 😃 Na de mi lesz a Divi-vel? 🤔 Őszintén remélem, hogy összeszedik magukat és behozzák a fejlesztők a lemaradást. Nagy kár lenne, ha nem. Továbbra is zseniális szerkesztőnek tartom a Divi-t, és látom, hogy előszeretettel használják online marketingesek, WordPress online kurzus készítők, stb. Továbbra is azt mondom, hogy egy átlagos weblapot felépíteni szuperül lehet a segítségével, de PRO felhasználásra az Elementor számomra életmentő volt. #elementor #divi #wordpress #visualbuilder #weblapdoki #weboldalkészítés

Varga Norbert | WeblapDoki (@weblapdoki) által megosztott bejegyzés,

Mit használjak a Divi helyett?

Ha igazak rád a fentebb leírt dolgok, azt javaslom használj másfajta Visual Builder-t, az Avada vagy a Weblapdoki által javasolt Elementor is jó megoldások.

Viszont azt se felejtsd el hogy a WordPress 5. verziójától kezdve a beépített Gutenberg szerkesztő is jó szolgálatot tehet a megjelenés kidolgozásában.

Hasznos volt ez számodra?
Dislike 3 5 személy 8 szavazatból hasznosnak találta ezt a leírást. Mi a te véleményed?
Ennyien néztétek már meg: 613

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .