SEO szempontok a weboldal fejlesztése alatt

Olvasási idő: 1 perc

Egy weboldal fejlesztését rengeteg szempont befolyásolhatja. Ezek közül mi a keresőoptimalizálás szempontjait szeretnénk kiemelni.

Alapvetően elegendő arra felhívni a fejlesztők figyelmét, hogy a webes szabványokhoz történő ragaszkodás jelentősen befolyásolja hogy a technikai SEO elveinek megfeleltessük a készülő weboldalt.

Néha azonban triviális dolgokon csúszhat el egy fejlesztés, ezt próbáljuk ellensúlyozni ebben a bejegyzésben, azaz olyan szempontokat gyűjtünk össze, amit elegendő megmutatnod a webfejlesztőnek. A lista természetesen nem teljes, de ígérem bővíteni fogjuk:

 

  • Kerüljük a duplikációkat (jellemzően címke vagy kategóriarendszernél előfordulnak nagyon hasonló tartalommal bíró oldalak)
  • Amennyiben meglévő weboldal kerül újratervezésre, az eredeti site URL struktúrája ne változzon, vagy központilag (pl htaccess-ből) le lehessen menedzselni az átiránytásokat.
  • Több nyelv esetén gondoskodjunk róla, hogy a Google-t is tájékoztassuk az adott oldal nyelvi információiról.
  • A sitemap.xml fájl feldolgozható méretű maradjon (túlzott méret esetén legyen több kisebb fájl)
  • Ne adjunk esélyt a mixed-content típusú hibáknak, azaz származzon minden beágyazott elem biztonságos forrásból (mivel azt gondolom mondanom sem kell hogy ha most kezdesz fejlesztésbe, akkor használj SSL tanúsítványt)
  • A rendszermappákat ne engedjük feltérképezni a Googlebotnak.
  • Az oldalbetöltési idő legyen minél jobb, hozzuk ki a maximumot belőle.
  • Legyen mód egyedileg is meghatározni a meta leírást, de nagy mennyiségű tartalom esetén hasznos ha van egy generált szöveg is. A lényeg hogy ne hagyjuk üresen.
Hasznos volt ez számodra?
Dislike 0 0 személy 0 szavazatból hasznosnak találta ezt a leírást. Mi a te véleményed?
Ennyien néztétek már meg: 71

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .